Koolhydraatarme amandelkoekjes met cranberrycompôte

Ik ben januari doorgekomen zonder suiker, alcohol en vlees. Dat bevalt heel goed. Alleen soms, na het sporten, krijg ik zo’n suikerdip. Vandaag heb ik besloten een gezond koekje te maken met als basis amandelmeel en dadels, om uit de “dip” te komen. Hier het recept:

150 gram amandelmeel

6 kleine dadels (of 3 á 4 grote)

1 1/2 eetlepel gesmolten kokosolie

1 ei

snufje zout

20 gram gehakte amandelen (of andere noten)

Verwarm de oven voor op 180℃.  Doe de ingrediënten bijelkaar in een mixer (ik gebruik een magimix) en hak fijn en meng totdat een bol ontstaat. Draai daarvan bolletjes die je met een lepel platdrukt op een bakplaat bedekt met bakpapier. (Ik heb met een lepel een holte gemaakt in t koekje om later te vullen. Dit hoeft uiteraard niet.)

Zet de koekjes op de bakplaat 13 minuten in de oven. (Als je ze wil vullen, open dan de oven na 10 minuten en vul de koekjes met een beetje jam of compôte. Ik heb hier zelfgemaakte cranberrycompôte gezoet met stevia gebruikt. Zet de koekjes nog een paar minuutjes terug zodat de jam warm wordt en daardoor stevig als het straks afkoelt). Haal de koekjes als ze bruin kleuren (en de jam warm is) uit de oven en laat afkoelen.

20200205_153805

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s