Le Puylinzensalade met tomaat en puntpaprika

2016-06-05-18-10-42Ik ben dol op linzen. Warm op winterse dagen, als salade in de zomer. En je kunt er heel verschillende recepten mee maken. Hier een eenvoudige voor bijvoorbeeld een een snelle lunch (nog sneller als je de linzen de vorige avond al hebt gekookt. Je kunt natuurlijk ook linzen uit blik, pot of zak gebruiken). Doe de linzen in een zeef en was ze. Kijk na op steentjes en stukjes die er niet in thuis horen. Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking. Voor een snellere kooktijd, voeg een stukje zeewier van een sushivelletje toe. Na het koken afgieten en laten afkoelen.

Snijdt twee rijpe tomaten, twee rode puntpaprika’s (eventueel een rood pepertje) en twee sjalotjes in kleine stukjes. Bak de sjalotjes even kort als je de smaak rauw te heftig vindt.

Brokkel de feta en hak de peterselie (of koriander) en maak een dressing van olijfolie en citroensap, zwarte peper en zout. En klaar is je lunch!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s