Laatst had ik 2 bakken abrikozen in de aanbieding bij de supermarkt gekocht. De abrikozen uit de ene bak (500 gr) heb ik in ontpit en in stukjes gesneden in een pannetje gedaan en ben ik gaan inkoken met wat ruwe rietsuiker. Ondertussen heb ik een zandtaartje gebakken met bonenvulsel om de vorm te behouden. Na twintig minuten heb ik het bonenvulsel in bakpapier erafgehaald en de abrikozenhalfjes uit de andere bak in de taart gelegd. De jam die ik gekookt had eromheen en het geheel nog een kwartier afgebakken. Daarna amandelsnippers even bruin laten worden in een droge pan en eroverheen strooien. Laten afkoelen. En smullen…..
Nodig heb je:
Voor de vulling
500 gram abrikozen, ontpit en in stukjes
100 gram ruwe rietsuiker of een deel rietsuiker en een deel honing of agavesiroop
500 gram abrikozen ontpit en door de helft gesneden, eventueel ook wat zoeten met agavesiroop
Voor het taartje
150 gr bloem (glutenvrij: neem amandelmeel)
100 gram speltbloem (glutenvrij: neem boekweitmeel)
125 gr roomboter
80 gr ruwe rietsuiker (of kokosbloemsuiker)
paar druppels stevia
snuf zout
1 ei
Oven voorverwarmen op 180 ℃. Alles door elkaar kneden in een kom tot een bal. In een platte, ingevette taartvorm vanuit het midden plat maken tot het tegen de randen op gaat staan. Een vel bakpapier erbovenop leggen en goed aanduwen. Bonen, linzen of ander vulsel erin doen om de vorm te behouden van het taartje tijdens het bakken. Twintig minuten in de oven zetten. Zie verder hierboven.