Eigenlijk zou ik de hele dag wel willen koken en nieuwe recepten willen bedenken en proberen. Ik maak dan graag mijn eigen versie van recepten die ik in oude kookboeken tegenkom of gerechten die ik in een restaurant of op vakantie heb gegeten. Zo ben ik dol op Pad Thai, het doet me echt aan mijn reis naar Thailand denken, maar is het traditionele recept niet zo geschikt voor mij vanwege de ingrediënten en koolhydraten. Dit recept is van Puur Figuur, een soort dieet dat ik al een tijdje volg. Maar zo goed en lekker dat ik dit recept hier wil delen met een kleine toevoeging van mezelf.
Voor 4 personen heb je nodig:
400 gr beetje grote wortelen
4 courgettes
klein bakje taugé
bakje peultjes
punt of rode paprika, fijngehakt
kokosmelk, 100 ml (dikke)
Cashewpasta (4 eetlepels)
knoflook, een teentje
sjalotje, fijngehakt
sojasaus (tamari), 4 eetlepels
peper
rauwe cashewnoten, grof gehakt
Een mandoline (voor wortelslierten) en een spirelli (om spaghetti van de courgette te maken).
Maak slierten van de wortels en spaghetti van de courgettes. Maak een sausje van de kokosmelk met de cashewpasta en de sojasaus. Bak de knoflook even aan in een wok of hapjespan, en voeg ook het fijngehakte sjalotje erbij. Voeg dan de slierten, courgetti, de peultjes en de taugé (ik giet er even kokend water overheen om ze schoon te maken) en de paprika toe, de saus en de grofgehakte cashews. Bak kort door even om te scheppen, zodat de groente niet slap wordt maar een beetje bite houdt.