Zomerdrankjes zonder suiker

Wat kun je nou drinken op een2016-05-09-19-23-44 warme dag als vandaag als je liever niet aan de frisdrank wilt en ook niet teveel sapjes wilt drinken?

Wat dacht je van fruitwater, of zelfgemaakte ijsthee. Lekker, verfrissend, caloriearm en zonder suiker.

Voor het fruitwater heb je nodig:

Gewoon water of water met prik als je dat lekker vindt. Schenk het in een lege appelsapfles of een limonadekan met een bredere opening. Daarin laat je wat je lekker vindt in het water zakken. Ik heb hier appel en sinaasappel in schijfjes in de fles gedaan. Je kunt ook limoen gebruiken, met of zonder muntblaadjes, komkommer etc. Laat het een dag in de ijskast staan zodat de smaken van het fruit in het water kunnen trekken. Eventueel kun je het nog wat zoeten met steviadruppels (honingplant, te verkrijgen bij Natuurwinkels, vitaminewinkels of de reformzaak).

Zelfgemaakte ijsthee:

Zet sterke thee van een soort die je lekker vindt (groene of zwarte thee) en die een stevige smaak en geur heeft. Voeg eventueel een stukje gember toe en wat citroensap. Laat het afkoelen, zoet het met Stevia of anders agavesiroop (in dat geval kun je dat beter toevoegen als de thee nog warm is, dan mengt het beter.) Daarna goed koud laten worden in de ijskast en serveren met ijsblokjes. Heerlijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s