Glutenvrije chocoladetaart met bosvruchtjes

2016-05-04 21.33.38Wie houdt er niet van chocola? Van die donkere geurige zoete smaak. Met deze chocolade taart maak je bijna iedereen gelukkig. Ook diegenen die geen gluten eten. En diegenen die heel gezond eten. Want deze taart is gemaakt zonder witte suikers.

Wat heb je nodig?

(voor 8 personen)

2 bananen

2 eieren

30 gram kokosolie (verwarmd)

200 gram amandelmeel

paar eetlepels agavesiroop naar smaak

snuf zout

5 flinke eetlepels van een mooie cacaopoeder

eventueel nog 30 gram hele pure chocolade in stukjes gehakt

voor de topping:

honing

Griekse yoghurt

frambozen

bosbessen

aardbeien

Verwarm de oven voor op 180℃. Neem een mengkom en prak daarin de twee bananen fijn met een vork. Voeg de eieren toe en klop met een mixer tot een schuimige massa. Voeg het amandelmeel toe en een snuf zout en meng het geheel. Voeg daarna naar smaak een paar eetlepels agavesiroop toe. Op het laatst roer je het cacaopoeder erdoor. En eventueel de stukjes chocola. Schep de massa in een ingevette ronde taartvorm van 20 cm en zet het 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven als een prikker er schoon uitkomt. Laat ‘m afkoelen.

Maak een mengsel van de griekse yoghurt met honing naar smaak. Smeer de bovenkant van de taart ermee in. Leg dan de vruchtjes erop en serveer meteen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s