Warme zoete pompoensoep

pumpkins-432607_1280

Het is weer tijd voor de oogst, bijna herfst en lekker delen en eten met elkaar. Wat mooier dan de zonnewarmte in deze grote zoete oranje pompoenvruchten.

2014-09-11 12.57.51

Ik was ‘m en pak mijn grootste mes en snijdt ‘m door. Dan de pitten eruit halen, ik doe dat met een grote lepel. Schil ‘m niet, jammer van de kleur en de vitaminen onder de schil. Snijd ‘m zo in stukken.

2014-09-11 12.58.02

Ondertussen een grote pan op het vuur gezet en met een lepeltje kokosvet of boter 2 grote uien fruiten tot ze glazig zijn geworden.

 

 

2014-09-11 13.02.31De stukken pompoen erbij en even goed aanbakken. Dan doe ik er een scheut armagnac, of cognac, wat ik toevallig heb, erbij. De alcohol verdampt maar haalt de smaak nog meer naar boven. Als je het niet wilt, niet doen.

Daarna (heet) water toevoegen en groente- of paddestoelenbouillonblokjes (ik begin meestal met drie op 2 liter water). Laten koken 15-20 minuten. Dan pureren met de staafmixer en proeven. Eventueel nog wat citroensap toevoegen voor frisheid. en ik hou van koriander geknipt over de soepkom en een lepeltje goeie olijfolie. Maar ook dat hoeft niet!

Gepubliceerd door sylviamerens

Hallo, ik geef Avatarcursussen om je bewustzijn te trainen, ik ben regressie- en re√Įncarnatietherapeut en ik word blij van koken en eten en vrienden uitnodigen om het mee te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: