Rozijnenkoekjes om je vingers bij op te eten!

2014-09-05 11.52.57

Deze koekjes kun je heel snel maken als je ineens bedenkt dat er bezoek komt en je niks lekkers in huis hebt. Of als je eters krijgt en een toetje wilt maken. Omdat het resultaat een soort van veerkrachtig is, is het ook heel geschikt om er bodempjes voor een vruchtentoetje van te maken. Eventueel kun je er ook één taartbodem (zie verder onderaan) van maken.

Dit recept heeft GEEN gluten, melk, witte suiker, of eieren en is tarwevrij. Haver (avena sativa) is een graangewas dat net zoals tarwe tot de grassoorten behoort. Het graan van de haver lijkt op dat van tarwe; je zou dan verwachten dat het gluten zou bevatten. Toch bevat het géén gluten, daarom dat er geen brood van gebakken kan worden. Het zijn de gluten die voor de kneedbaarheid van het deeg instaan. Toch wordt haver vaak besmet tijdens het produktieproces met tarwe en bevat daardoor toch gluten. Koop daarom haverprodukten waarop staat dat ze glutenvrij zijn, als je geen gluten mag eten.

Ingrediënten:

120 gram amandelmeel

120 gram haverzemelen

1 snuf zout

Agavesiroop (6 eetlepels)

Een hand of twee handjes rozijnen naar smaak

50 gram boter

1 koffielepeltje baksoda

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneedt met een koele hand tot er min of meer een stevige bal ontstaat. Vorm bolletjes die je platmaakt met twee handen op elkaar en die je op het bakpapier legt. Eventueel kun je ze ook platter maken met een vork (mooie streepjes) of met een lepel (glad). Deze koekjes bak je in 8 à 10 minuten. Ze vallen dan nog bijna uit elkaar (laat ze eerst afkoelen) en worden uiteindelijk als ze afgekoeld zijn, veerkrachtig. Als je steviger koekjes wilt die harder worden, bak je ze vijf minuten langer, indien nodig afgedekt.

2014-09-05 11.55.34

Als taartbodempje: Dan smeer ik er wat zelfgemaakte en zelfgezoete vruchtenjam op, leg er wat framboosjes of blauwe bessen op en doe er een klodder griekse yoghurt (of soyajoghurt) naast op een bordje. En je toetje is klaar!

2014-09-03 20.21.59-2

 

 

 

 

Gepubliceerd door sylviamerens

Hallo, ik geef Avatarcursussen om je bewustzijn te trainen, ik ben regressie- en reïncarnatietherapeut en ik word blij van koken en eten en vrienden uitnodigen om het mee te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: